CHOCOLADE – EIWITMUFFIN

Benodigdheden:

– 50g chocolade wheypoeder
– eventueel 30g vegan vanille eiwitpoeder of nog 30g extra chocolade wheypoeder
– 200g speltmeel
– 2 el vloeibare sucralose
– 1/2 zakje bakpoeder
– Snuifje zout
– 30g pure cacao
– 150ml sojamelk (light) OF halfvolle melk
– 3 eieren
– 1 eiwit

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 150°C
2. Doe alle droge ingrediënten in een mengkom.
3. Doe in een andere mengkom de eieren en het eiwit en meng met een klopper tot een iets luchtiger beslag.
4. Doe het eimengsel bij het droge mengsel en voeg hier ook de melk aan toe. Roer alles goed. Vind je het beslag nog te droog voeg dan een heel klein beetje water toe.
5. Verdeel in cupcake vormpjes. Tip: Heb je geen vormpjes neem dan gewoon bakpapier en knip hier vierkantjes uit. Vouw zo’n vierkantje over een omgekeerd glas zodat je een soort van cupcakevormpje krijgt.
6. Zet de vormpjes op een bakplaat 15-20 minuten in de oven.
7. Laat 10 minuten afkoelen en klaar!
Extra: Als topping kan je op de muffin nog een theelepel pindakaas of een stukje chocolade leggen.

Heerlijk als tussendoortje of dessertje 🙂

1 muffin van 75g (ongebakken) bevat 152 kcal, 15g koolhydraten, 3g vetten, 14g eiwitten en 3,7 vezels (gemaakt met de 30g vegan eiwitpoeder en light sojamelk)

 

Zin in meer eiwitrijke recepten? Check dan via deze link het volgend receptje: https://www.fitbycaro.be/eiwitrijke-frappucinno/

 

 

Leave a comment