Eiwitrepen met chocolade
Ideaal als tussendoortje of ontbijt. Dit is ook een goede snack voor na de training!
Benodigdheden:
- 1 banaan
- 200g havermout
- 20g chiazaad
- 100ml ongezoete amandelmelk of rijstmelk
- 100g wheypoeder Foodspring met chocoladesmaak
- 30g pure chocolade 85%
- 50g ongezouten en ongebrande cashewnoten
Bereidingswijze:
- Maal de noten en de chocolade fijn in de blender.
- Doe dit mengsel in een grote mengkom. Voeg hier de havermout en de wheypoeder aan toe.
- Prak de banaan en voeg deze samen met de melk ook toe in de mengkom.
- Voeg tenslotte nog het chiazaad toe. Blijf goed roeren in de mengkom tot het geheel wat kleverig wordt.
- Merk je op dat het geheel toch zeer droog blijft. Voeg dan enkele druppeltjes water toe, maar zeker niet te veel!
- Doe het mengsel in een lage bakvorm (met bakpapier in) en zet 1 nacht in de koelkast.
1 stuk (125g) = 365kcal/ 34g koolhydraten/ 13g vetten en 25g eiwitten
Mijn inspiratie van dit receptje komt uit ‘Het Sportkookboek’ van Stephanie Scheirlynck.