Eiwitrepen met chocolade

Eiwitrepen met chocolade

Ideaal als tussendoortje of ontbijt. Dit is ook een goede snack voor na de training!

Benodigdheden:

  • 1 banaan
  • 200g havermout
  • 20g chiazaad
  • 100ml ongezoete amandelmelk of rijstmelk
  • 100g wheypoeder Foodspring met chocoladesmaak
  • 30g pure chocolade 85%
  • 50g ongezouten en ongebrande cashewnoten

Bereidingswijze:

  1. Maal de noten en de chocolade fijn in de blender.
  2. Doe dit mengsel in een grote mengkom. Voeg hier de havermout en de wheypoeder aan toe.
  3. Prak de banaan en voeg deze samen met de melk ook toe in de mengkom.
  4. Voeg tenslotte nog het chiazaad toe. Blijf goed roeren in de mengkom tot het geheel wat kleverig wordt.
  5. Merk je op dat het geheel toch zeer droog blijft. Voeg dan enkele druppeltjes water toe, maar zeker niet te veel!
  6. Doe het mengsel in een lage bakvorm (met bakpapier in) en zet 1 nacht in de koelkast.

1 stuk (125g) = 365kcal/ 34g koolhydraten/ 13g vetten en 25g eiwitten

 

Mijn inspiratie van dit receptje komt uit ‘Het Sportkookboek’ van Stephanie Scheirlynck.

 

 

Leave a comment