Eiwitrijke salade met vis

Eiwitrijke salade met vis

Benodigdheden

  • 150g kabeljauwfilet
  • 20g azijnkappertjes
  • 40g kleine augurken in azijn
  • 1 ei
  • 300g aardappelen
  • 30g geraspte wortelen
  • 100g komkommer
  • 1 kleine ui
  • 1 el olijfolie
  • viskruiden
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bak de kabeljauw in olijfolie. Kruid eventueel met viskruiden.
  2. Stoom de aardappelen 25 minuten in de steamer. Je kan ze ook koken op het vuur, maar in de steamer blijven de vitaminen beter bewaard in de aardappel.
  3. Kook het ei zoals je wenst zacht of hard. Voor een zacht gekookte ei kook je het 3 minuten en voor een hard 7 minuten.
  4. Snij alle groenten in stukjes en leg ze op een bord.
  5. Snij de aardappelen in grove stukken en meng ze tussen de groenten op het bord.
  6. Leg de gebakken vis in stukjes op het bord.
  7. Snij tenslotte het ei in 4 delen en leg dit ook op het bord. Kruid alles met peper en zout.

Deze maaltijd is ideaal als lunch of dinner. Als je minder calorieën wilt kan je de aardappelen weglaten en nog wat meer groenten toevoegen.

1 portie = 475 kcal / 42g eiwitten / 58g koolhydraten/ 7g vetten

 

 

Leave a comment