Benodigdheden (voor 2 personen):
- 300g broccoli
- 400g aardappelen
- 200g kippengehakt
- 1 ajuin
- halfvolle melk
- nootmuskaat
- peper en zout
- olijfolie
- 60g geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Kook de aardappelen en de broccoli. Of steek ze in de steamer (zo behoud je meer vitaminen)
- Bak in een pan met een beetje olijfolie het kippengehakt en de ajuin. Doe hier gerust wat kippenkruiden op.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Neem een ovenschotel en doe hier als eerste laag het kippengehakt in met de ajuin. Snij de broccoli in kleine stukjes.
- Maak van de aardappelen purree met een beetje melk en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Als tweede laag doe je de purree over het kippengehakt in de ovenschotel en de stukjes broccoli duw je in de purree.
- Werk af met een laagje geraspte kaas.
- Zet 10 minuten in de oven en smakelijk!
TIP: Je kan dit op voorhand maken en in porties al invriezen in de diepvries. Ben je vegetariër? Vervang het kippengehakt dan door veggiegehakt.