Ovenschotel met kippengehakt

 

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 300g broccoli
  • 400g aardappelen
  • 200g kippengehakt
  • 1 ajuin
  • halfvolle melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 60g geraspte kaas

Bereidingswijze:

  1. Kook de aardappelen en de broccoli. Of steek ze in de steamer (zo behoud je meer vitaminen)
  2. Bak in een pan met een beetje olijfolie het kippengehakt en de ajuin. Doe hier gerust wat kippenkruiden op.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Neem een ovenschotel en doe hier als eerste laag het kippengehakt in met de ajuin. Snij de broccoli in kleine stukjes.
  5. Maak van de aardappelen purree met een beetje melk en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  6. Als tweede laag doe je de purree over het kippengehakt in de ovenschotel en de stukjes broccoli duw je in de purree.
  7. Werk af met een laagje geraspte kaas.
  8. Zet 10 minuten in de oven en smakelijk!

TIP: Je kan dit op voorhand maken en in porties al invriezen in de diepvries. Ben je vegetariër? Vervang het kippengehakt dan door veggiegehakt.

 

Leave a comment