Waarom is werken aan jouw mindset zo belangrijk?

Waarom is werken aan jouw mindset zo belangrijk?

 

Veel mensen die bij een personal coach komen verwachten dat ze gaan afzien en zweten. Ze verwachten een trainings- en voedingsschema. In het begin zijn ze super gemotiveerd en vol van motivatie, maar dan plots mindert dit en hoor of zie ik ze bijna niet meer.

Hoe komt dat nu?!!!

Om een gezonde levensstijl aan te leren en vooral om deze te kunnen behouden, is werken aan jouw mindset super belangrijk!!!

Heel éénvoudig! Je hebt je oude leefgewoonten nog niet ingeruild met nieuwe leefgewoonten. Om een nieuwe gewoonte aan te leren heb je minstens 21 dagen nodig, ruim gerekend dus 1 maand. Als je niks aan je mindset verandert bij het starten aan een trainings – of voedingsschema, dan is dit niet DUURZAAM. Na een tijdje zal je dan opgeven want je hebt niet geleerd in je proces hoe je moet omgaan met moeilijkere momenten zoals dagen dat je eens geen zin hebt om te trainen bijvoorbeeld.

Veel mensen moeten leren om zich meer te focussen op hun PROCES naar hun doel toe i.p.v. heel de tijd enkel en alleen met hun doel zelf bezig te zijn! In dit hele proces zal je bepaalde gedragingen en gewoonten van jezelf veranderen/ vernieuwen. Dit is zeer mooi om te zien, maar vraagt natuurlijk wel enige tijd en inspanning ! 😉

Zwart- wit mindset V.S. Groeimindset

Veel mensen denken nog te veel met een zwart- wit mindset bv.: Je zit ’s avonds in de zetel en neemt 1 koekje en plots voor je het goed en wel beseft is heel de pak met koekjes op. Je denkt na dat ene koekje ‘Verdorie, ik heb het nu toch al verpest mijn dieet dus kom laat ik maar de hele pak opeten dan.’ . Dat is een typisch voorbeeld van zwart-wit denken OF de alles/ niets mindset. Met een groeimindset daarentegen zou je kunnen denken van ‘Oh, 1 koekjes kan geen kwaad, maar nu ga ik de pak wel terug in de kast wegzetten’ . Het is niet omdat je 1 koekje eet dat je dieet daardoor volledig verpest is. Je kan deze mindset op vele vlakken toepassen. Als je wil leren hoe je dat doet, neem dan gerust eens contact op met me via deze link:https://www.fitbycaro.be/contact/

Uitstelgedrag

Uitstelgedrag is ook een reden waarom er bij veel mensen op vlak van sporten en gezond eten niet veel gebeurd. Als je een keertje geen zin hebt om naar de fitness te gaan, dan zegt men ‘Oh, ik zal morgen wel gaan’. Of men eet ’s avonds een pizza en zegt dan, ‘Oh, ik zal morgen wel starten met mijn dieet’.

STOP!!!

Je bent weer aan het uitstellen! En waarom eigenlijk!??

Als je merkt dat je je niet goed in je vel voelt met jouw lichaam en je voelt je futloos, dan is het NU tijd om in actie te schieten. Begin met een actieplan op te stellen en maak je doelen helder! Een actieplan opstellen is stap 1, daarna moet je natuurlijk nog starten! Ook hiervoor heb ik tips en tricks die jou kunnen ondersteunen bij het starten aan jouw nieuwe en gezondere levensstijl!

Besluit

Blijf niet zitten met jouw vragen of struggles. Wil jij je terug gezond en fit voelen en meer energie hebben? Wil jij leren hoe je een gezonde levensstijl op lange termijn kan volhouden? Heb je nog vragen voor mij? Neem dan gerust contact op met mij via bovenstaande link  en boek een gratis intakegesprek! Zo kunnen we samen zien of ik jou de gepaste hulp kan aanbieden. Tot slot hieronder een foto van mijn eigen transformatie. Linker foto: Ik toen ik zelf nog helemaal niks bewust deed met mijn voeding en buiten 1 uurtje tennis/ week helemaal niks van sport deed. Rechter foto: Ikzelf toen ik bewuster omging met mijn voeding en ook gestart was met krachttraining en lopen. 😉

Leave a comment